Close

Nieuwsbrief april 2022

Verjaardag MATH op 1 januari

MATH is “geboren” op 1 januari 1998 en vierde afgelopen 1 januari  zijn 24e verjaardag. Op 1 januari 2023 viert MATH het zilveren bestaansjubileum.

Het is op 1 januari altijd een dubbel feest want hoewel  Viet Nam TET viert, het Vietnamese nieuwjaar, wordt van het westerse nieuwjaar toch ook een graantje meegepikt. Kinderen die MATH verlaten hebben komen deze dag graag op bezoek.

Een feestje bouwen op 1 januari 2022

TET – Vietnamees nieuwjaar

“chúc mừng năm mới”staat er boven de toegangspoort van het versierde MATH: “gelukkig nieuwjaar”   Op 1 februari begon voor Viet Nam TET, het Vietnamese nieuwjaar.
Het jaar van de tijger is begonnen
Een aantal kinderen ontving een “Happy TET” kaart uit Nederland.
Dat, zo heet hij, leest de “Happy Tet” kaart die hij van zijn adoptie-ouders heeft ontvangen
Van, Thuy, Ahn, Nhi en Nha
Thanh, Tu, Long en Trinh
Thinh, Dat, Bao en Hai
Hoang, Anh en Dung
stafmedewerkers van MATH
Thao

Ieder kind kreeg een rode zak, gevuld met lekkernijen, frisdrank en lekkere etenswaren om uit te delen aan hun familie of gastgezin tijdens de Tet-vakantie. Voor de stafleden van MATH was er een bonus van € 40,- per persoon als dank voor hun bijzondere en extra inzet tijdens de coronaperiode.

KoD ontving van MATH een dikke enveloppe met brief-tekeningen van de kinderen voor hun adoptie-ouders, als dank voor de ontvangen TET-wensen en het Lucky TET geld.
KoD heeft ervoor gezorgd dat de
  brief- tekenigen werden doorgestuurd

Verjaardagen MATH kinderen

Hai
Hoang
Van

Recentelijk werden weer verjaardagen van enkele MATH kinderen gevierd. Zij ontvingen een verjaardags- kaart en/of een cadeautje van hun Nederlandse adoptie- ouders. Ook werd extra geld opgestuurd om een leuk gezamenlijk verjaardagsfeest te vieren.

Thanh

staat uw adoptiekind al op uw verjaardagskalender?

verjaardagskalender 2e halfjaar 2022

01-06-2015PHUC17-09-2010ANH )J)
02-08-2007THAO06-10-2003NHI
12-08-2006LONG24-10-2005NGAN
14-08-2004NHA22-11-2004TRINH
06-09-2012DAT26-11-2008THINH
12-09-2011ANH (M)25-12-2006MINH

Wilt u ter gelegenheid van de verjaardag van uw adoptiekind een bijdrage voor een cadeautje sturen dat zij of hij ter plekke kan uitzoeken en samen met de kinderen uit de groep een feestje laten vieren, dan kunt u een bedrag van € 15,- (meer mag) overmaken.

Vermeld dan AUB wel duidelijk: “verjaardag voor …. (naam van  kind)”

Wachten op adoptie

Nguyen Gia BAO, 10-06-2009
Nguyen Hoang ANH, 12-09-2010
Nguyen Phan Hong PHUC, 01-06-2015

Deze drie jongens zijn recentelijk in MATH komen wonen en hopen dat er adoptie-ouders zich melden om hen op weg te helpen naar een kindwaardige toekomst. Van deze drie jongens is een Engelstalige “life story” beschikbaar. Als u interesse heeft in de adoptie van Bao, Anh of Phuc, dan wordt de “life story” graag toegestuurd.

om zodoende kennis met hen te kunnen maken en wat meer te vernemen over hun achtergrond. Voor meer informatie over de adoptie van MATH kinderen en/of hun achtergrond, kunt u contact opnemen met Hans-Victor Selder, voorzitter KoD.

Telefoon: 076 541 99 77 / 06 30 25 93 68                

e-mail: kindonderdak@live.nl

Het leven na MATH

Luong woonde in MATH van september 2006 tot december 2019. In 2020 is hij getrouwd met Mai Truc en in 2021 werd baby-boy Dang geboren. Luong behaalde zijn diploma timmerman in april 2019 en heeft inmiddels grotendeels zelf een huis gebouwd met wat financiële hulp van zijn  adoptievader

Ho Minh Hieu woonde in MATH van juni 2011 tot augustus 2018. Na haar middelbare school ging ze accounting studeren aan de economische faculteit van de universiteit van de stad Hue., 70 km. ten zuiden van Dong Ha. Sinds 30 maart van dit jaar mag zij zich bachelor noemen.

KoD, MATH en haar voormalige adoptie ouders zijn trots als een pauw op deze bolleboos.

Nieuwe spullen voor MATH

Een bijzondere donatie vervult lang gekoesterde wensen. Hierdoor kon KoD naar MATH geld overmaken voor de aankoop van: fietshelmen, regenpakken, sportschoenen, schoolslippers, trainingspakken, sport- en spel- materialen. Veel was aan vervanging toe door intensief gebruik en de groei van de kinderen.

Gelukkig weer naar school

Corona is nog niet 100% onder controle in Dong Ha, maar gelukkig zijn de scholen inmiddels weer open en kunnen de MATH kinderen weer fysiek aan de studie.

Donteurs blijven hard nodig

KoD blijft de nadruk leggen op de  verantwoordelijkheid van de eigen Vietnamese maatschappij voor het welzijn van de Vietnamese kinderen in het algemeen en de MATH kinderen in het bijzonder. Helaas gooit  de recente corona uitbraak in Dong Ha weer  héél veel roet in het eten. De dagelijkse zorg voor de MATH kinderen zoals voeding, kleding, persoonlijke verzorging en onderwijs, worden betaald uit de bijdragen van de adoptie-ouders. Dan zijn we er echter nog niet. De kinderen moeten ook wonen in een gebouw dat onderhouden moet worden. De elektriciteit,  waterrekening en verzekeringen  moeten worden betaald. Voor de keuken is gas nodig om te kunnen koken. Het salaris van de MATH staf moet maandelijks worden betaald.

Voor al deze kosten is KoD/MATH afhankelijk  van de bijdragen van donateurs die niet direct gebonden zijn aan een MATH kind. Het een kan écht niet zonder het ander! Ook in Vietnam stijgen jaarlijks de prijzen en KoD zou dat op kunnen vangen door meer donateurs te werven voor een bedrag van € 2,50 per maand (of een veelvoud daarvan.

Delen in uw feestvreugde

Heeft u iets te vieren: uw verjaardag, huwelijksfeest of bedrijfsjubileum, laat dan de kinderen van MATH meedelen in uw feestvreugde.

Vraag eens een keer geen cadeaus voor uzelf, maar vraag uw familie, vrienden, kennissen, collega’s, club- en verenigingsgenoten om een donateursbon in te vullen en die aan u cadeau te doen of geld in een enveloppe in plaats van een cadeau. U kunt op uw feest natuurlijk ook de flyertjes over de € 2,50 actie uitdelen. De flyertjes worden op e-mailverzoek graag toegestuurd:kindonderdak@live.nl

Op uw beurt geeft u zo de kinderen van MATH een mooi cadeau:  het  kunnen  blijven wonen in MATH totdat ze op eigen benen kunnen staan.

Luong en Hieu hebben hun toekomst te danken aan hun adoptie-ouders én donateurs. Leest u nogmaals hierboven; dáár doet u het voor!

www.kindonderdak.nl


Met vriendelijke groet, namens het KoD bestuur,
Hans-Victor Selder
voorzitter

KoD is een erkende ANBI (RSIN nr. 817987319). Giften aan een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn aftrekbaar voor de belastingen.